rožky_2

Všetky suché suroviny zmiešame spolu, aby sa premiešali – hlavne soľ, cukor, droždie, rascu a psyllium, ktoré dodávam kvôli vláknine. Pridáme olej a teplú vodu. Odporúčam liať postupne a podľa konzistencie pridávame vodu. „Iná“ múka dodá cestu lepšiu konzistenciu, hlavne na úpravu a formovanie. Pripravené cesto dáme vykysnúť na teplé miesto. Stačí chvíľu, pokým si, napríklad, spracete bordel, čo ste narobili  Potom si pomúčime dosku na pečenie (PKU múkou), rozdelíme cesto na približne rovnaké časti, zhruba 90-100 g. Rohlíky točíme podľa dole uvedeného videa. Stočené rožky ukladáme na plech, ktorý je vystlaný papierom alebo fóliou na pečenie. Prikryjeme utierkou a necháme kysnúť. Trvá to, mne osobne niekedy aj pol hodinu a niekedy aj hodinu a pol. Pred vložením do rúry ich potrieme vodou a pečieme na 200°C približne 15-20 min (podľa farby). Čím budú rohlíky v rúre dlhšie, tým budú tvrdšie. Odporúčam dodržať čas. Po upečení porosíme rozprašovačom alebo potrieme znova vodou. Zabalíme do čistej utierky a oni Vám krásne zmäknú.

Suroviny:
260 g – damin múka
50 g- chlebová ražná múka (alebo iná s nižším obsahom bielkovín)
1,5 čl. – soľ
1 čl. psyllia
20 g – olej
2 g – guaranová guma
5g – suché droždie
rasca
štipka cukru
200 – 230 ml teplej vody

Tip: video na točenie rohlíkov – začína to od 45 sekundy

https://www.youtube.com/watch?v=-4KvXG0rRdg

Dobrú chuť

Autor článku: Martina Pavelková

SHARE THIS POST

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*