Suroviny:
400g múky Mevalie
10g kvasníc ( pridáme k múke)
2čl kryštálového cukru
100 ml teplej vody
2 pl. olej
Soľ
Chlebové korenie
Odvážime si múku, k nej pridáme korenie, olej a trošku soli. Vo vedľajšej miske necháme vzísť kvasnice spolu s vlažnou vodou a kryštálovým cukrom. K zmesi pridáme olej a pridávame vodu podľa potreby. Cesto miešame dohladka. Naolejovanou polievkovou lyžicou si naberieme cesto a naolejovanými rukami vyformujeme tvar gule. Tie si uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pomúčeným tvorítkom na kaiserky vytlačíme vzor. Na kaiserky môžeme dať slnečnicové alebo sezamové semienka. Pred pečením potrieme kaiserky olejom a necháme ich podkysnúť približne 10 minút. Pečieme v teplovzdušnej trúbe nahriatej na 200-250°C do hneda.
Prajem Vám dobrú chuť.
Autor článku: Vladimíra Marcinechová